Om oss

Med sin start i 1903 er Fjellstua Ålesunds eldste serveringssted. Bygningen har riktignok ikke alltid hatt samme utseende som i dag, men navnet har vert det samme siden 1903, og den har ligget på samme sted i over 113 År.
Fjellstua har en solid plass i alle Ålesunderes og sunnmøringens bevissthet, og den er naturligvis omtalt i Ãlesund byleksikon. Derfra henter vi følgende opplysninger:
Fjellstua restaurant på vestpynten av byfjellet Aksla, 130 m. o. h., 418 trappetrinn korteste vei opp. Fjellstua ble bygd i 1903 av skomaker Knut Gregorius Lied (1857 – 1937). Den første Fjellstua var av tre, rødmalt med kvite lister, solgt i 1916 til Godtemplarungdomslaget Symra. Brente i 1934 og ble bygd opp igjen i ny fasong og i betong, tegnet av Jens Braaten. Er undertiden blitt forandret noen ganger, men fikk si mest iøynefallende forandring med påbygget Kuppelen i glass og aluminium i 1985, da ny eier  firmaet Brødr. Jangaard  hadde overtatt. Alkoholfri restaurant til ny eier overtok etter Godtemplarungdomslaget Symra. Rangerte i 1996 som nummer 4 blant utsiktspunkt i Norge med 183.800 besøkende. Bare Holmenkollen i Oslo, Fløyen i Bergen og Nordkapp hadde flere. Dalsnibba i Geiranger kom på 5. plass.
I tillegg til dette vil vi gjerne tilføye:
Til tross for sin nære tilknytning til Ålesund og Sunnmøre, er det en internasjonal atmosfære over Fjellstua. Hit søker mennesker fra alle kanter av verden for å nyte mat og drikke og den fabelaktige utsikt og i styggevær dramatiske â utsikten til det spesielle sentrum av Ålesund og til det kontrastrike distriktet omkring.

siden er under oppdatering, mere info kommer..

beklager og evt skrivefeil på denne siden…